Zo staat de Stalenbrugstraat ervoor

Hoe staat het er eigenlijk voor met de woningen aan de Stalenbrugstraat en omgeving? Edwin Ouwens en Kimberley Willems van Stadlander praten ons bij over de stand van zaken.

Eind 2020 kondigde Stadlander aan dat de 41 woningen aan de Stalenbrugstraat, Prins
Hendrikstraat, Koningin Wilhelminastraat en Koningin Sophiastraat gesloopt worden. “Dat was een bittere pil voor veel bewoners. Veel van hen woonden hier al jaren en wilden heel graag in de wijk blijven,” weet Edwin.

Gelukkig deed zich ook een kans voor in de wijk: de nieuwbouw van Bergse Buren kwam eraan. “Ongeveer de helft van de bewoners wilde dolgraag in de wijk blijven. We hebben iedereen die dat wilde, een passende woning kunnen aanbieden in Bergse Buren!”

Sloop

Het sociaal plan, waarmee Stadlander huurders begeleidde naar een andere woning, liep af op 28 februari 2023. De woningen worden nu verhuurd via tijdelijke contracten. Dat zal niet jarenlang duren, verzekert vastgoedontwikkelaar Kimberley: “Uiterlijk eind 2024 starten we met de sloop.”

Nieuwbouw

Stadlander is druk bezig met de planontwikkeling. Kimberley: “We willen graag duurzame en comfortabele sociale huurwoningen terugbouwen. We hopen hier snel duidelijkheid over te kunnen geven.”

Wil je het volledige interview lezen? Klik op de button voor het betreffende Boei Bulletin!