Ontmoeting: het Buurtpreventieteam

We interviewden Cees van het Buurtpreventieteam voor het laatste Boei Bulletin. Lees hier een verkorte versie daarvan.

Je ziet ze regelmatig lopen, in gele hesjes, op verschillende tijdstippen. Ze worden ook wel de ‘oren en ogen van de wijk’ genoemd. Maar wat houdt het werk van een buurtpreventieteam precies in? Dat vertelt Cees van Buurtpreventie Team Fort-Zeekant ons!

Wat doet jullie team?

“We zijn vrijwilligers, die regelmatig een rondje lopen door de wijk, in koppels. Door aanwezig te zijn in de wijk, willen we eraan bijdragen om onze wijk veiliger en socialer te maken. Ook helpen we bewoners met een vraag of klacht, door hen door te verwijzen naar de juiste instanties. En we geven zaken door, bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal of een fiets die al weken in de bosjes ligt.”

Hoe verloopt het contact met de gemeente?

“Als we dingen tegenkomen, melden we dat via onze eigen appgroep van het Buurtpreventie Team. Onze coördinator pakt het dan op met de juiste mensen bij de gemeente en of de wijkagent.
We maken ook gebruik van de BuitenBeter-app, om meldingen gelijk aan de gemeente door te geven. Deze app is overigens voor iedereen te gebruiken.”

Persoonlijk contact

“Wij zoeken nog steeds mensen die zich willen aansluiten bij ons. Tegenwoordig zie je overal steeds meer camera’s als deurbellen. Wij hebben juist nog het persoonlijke contact met mensen.”

Geïnteresseerden kunnen zich
aanmelden bij de coördinator
van het team met een mailtje:

Wil je het volledige interview lezen? Klik op de button voor het betreffende Boei Bulletin!