Ontmoet Schelde Buren: 121 nieuwe woningen

Op de plek waar vroeger de Scheldeflat stond, komen 121 nieuwe woningen. Tijdens een inloopavond op 4 juni presenteerden Stadlander en ERA Contour de plannen.

Vanaf eind 2024 verrijzen er 100 appartementen en 21 eengezinswoningen. Aan het groen want het park Belvedère wordt doorgetrokken.

“Het ziet er mooi uit.” Regine van den Kieboom van Bewonersplatform Fort-Zeekant is blij dat onze wijk weer een stap vooruitzet. “Ik ben heel benieuwd wie hier gaan wonen. Of er bijvoorbeeld oudere bewoners uit de wijk doorstromen naar de appartementen.”

‘Ik wil niet weg uit de wijk’

Schelde Buren kent straks voor 80 à 85 procent sociale huurwoningen. Het overige aanbod is vrije sectorhuur. De verhuur gaat via www.zuidwestwonen.nl. De bouw begint eind 2024. In de zomer van 2026 zal het gebouw klaar zijn.

Niet alleen oudere bewoners tonen belangstelling. Ook dertiger Catrien Landa weet zeker dat Schelde Buren bij haar past. “Ik woon nu noodgedwongen in bij mijn broer.” Ze slaagt er in haar eentje niet in een woning te kopen. En huren is ook een lastig traject gebleken tot nu toe. “Ik wil niet weg uit de wijk, mijn ouders wonen hier. Ik wil er voor ze kunnen zijn.”

Benieuwd naar de plannen? Kijk ook op de website van Stadlander.