Groene bouwhekken!

Dat Fort-Zeekant bloeit, is sinds eind mei letterlijk te zien rond de bouwplaats van Bergse Buren. Er zijn 114 houten plantenbakken met plantjes aan bouwhekken gehangen.

Bouwhekken saai of lelijk? In Fort-Zeekant dus niet! Diego, Leroy en Tijs van Speciaal onderwijs ‘de Kameleon’ hebben in 114 plantenbakken op 38 houten bouwhekken plantjes in de aarde gezet.

De buurtbewoners die voorbij kwamen terwijl ze bezig waren, reageerden in ieder geval allemaal erg enthousiast. En minstens zo belangrijk: de leerlingen zelf hadden er ook veel plezier in. “Leuk om dit te doen. En dat het er zo mooi uitzag, toen we klaar waren!”

Alle bakken en hekken zijn lokaal gemaakt door Praktijk MEMO uit Bergen op Zoom. “We slaan zo verschillende vliegen in één klap”, vertelt Gerke Haisma van ERA Contour, het bedrijf dat de nieuwe wijk Bergse Buren ontwikkelt en bouwt in samenwerking met Stadlander. “De hekken zijn lokaal gemaakt, het ziet er veel vriendelijker uit én het groen past goed bij de groene wijk die we hier maken. We vonden het belangrijk dit door MEMO te laten maken. Deze Bergse praktijk helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om ervaring op te doen en daarmee de stap naar de arbeidsmarkt te verkleinen.

Na de zomervakantie hebben we voor het watergeven extra hulp nodig, zodat de planten en bloemen zich helemaal thuis blijven voelen in Fort Zeekant. Ben je een buurtbewoner die houdt van groen & tuinieren:

Meld je aan, stuur ons een berichtje!

Meer lezen over deze activiteit? Lees het artikel in Boei Bulletin!