Groen buurten in Bergse Buren

Een inspiratiemiddag voor de toekomstige bewoners van de nieuwe wijk Bergse Buren, over groene tuinen, op 10 september.

Op 10 september was er een workshop om de toekomstige huurders en kopers uit te leggen waarom Bergse Buren een bijzondere wijk wordt op het punt van groen: er is rekening gehouden met klimaatverandering (grote en lange regenbuien) en het teruglopen van biodiversiteit. En hoe je daar in je eigen tuin aan kunt bijdragen en vooral wat de voordelen daarvan zijn voor de bewoners.

De deelnemers ontvingen op de workshop onder meer een folder waarin uitgelegd wordt wat de voordelen van een groene tuin zijn en met tips & tricks: klik hier om de folder te bekijken.

Niet alleen het groen, ook het ontmoeten stond centraal. “We willen hier een sterke buurt maken, waar je elkaar kent en voor elkaar klaar staat. Deze workshop over groen en tuinen is gelijk een mooie kans om nu al je nieuwe buur te ontmoeten. Samen trots zijn op de nieuwe buurt helpt bij dat groepsgevoel,” vertelt Kimberley Willems van Stadlander. “We kunnen niet wachten hoe het er hier over pakweg een jaar uitziet, als de bewoners elkaar in de groene omgeving zullen tegenkomen.”

Bekijk de video hieronder voor een indruk van de workshop: