European Focus Day tegen woninginbraak

19 juni 2024 - Op 19 juni is het 'European Focus Day', dé Europese dag tegen woninginbraak. Ook onze wijk besteden wij daar aandacht aan.

Kom naar de informatiekraam!
Op 19 juni van 13.00 uur tot 18.00 uur staat er een informatiekraam in de Prinses Marijkestraat in Bergen op Zoom. Hier staan de medewerkers van de politie, Stadlander, inwoners van de buurtpreventie en BOA’s klaar om al je vragen te beantwoorden en tips te geven om de kans op een woninginbraak te verkleinen. Ook burgemeester Margo Mulder brengt aan het einde van de middag een bezoek aan de stand.

Waarom is aandacht hiervoor belangrijk?
Woninginbraken hebben een enorme impact op slachtoffers en veroorzaken onveiligheidsgevoelens. De afgelopen jaren is er veel aandacht en inzet geweest om het aantal woninginbraken terug te dringen. Dit heeft geresulteerd in een flinke daling in de afgelopen twaalf jaar. Toch vinden er jaarlijks nog steeds zo’n 23.000 woninginbraken plaats in Nederland. Daarom is voortdurende aandacht voor woninginbraakpreventie noodzakelijk.

In de zomerperiode zien we ieder jaar een piek in het aantal woninginbraken. Mensen zijn vaker van huis, gaan op vakantie en de stijgende temperaturen zorgen voor meer openstaande ramen. Meer informatie vind je op: www.europeanfocusday.nl.

Blijf alert en zorg voor een veilige woonomgeving!